7-prichini-da-naemete-interiorno-studio

Повечето пъти, казусът с интериорния дизайн протича по сходен начин: Имате идея за крайната визия на дома си, подредили сте албуми със снимки в социалните мрежи, разгледали сте сайтовете за мебели, дори сте посетили избрани магазини. Следва период на корекции и напасване на визията, спрямо нова информация, получени ценови оферти или усложнения с майстори и доставки на артикули. Тук започват да се появяват проблемите – как да адаптирате и поберете всички идеи, които сте си набелязали? Как ще стоят в пространството и въобще как са изпълнени в референциите? На тези въпроси, както и на всички останали, може да отговори професионалният екип на едно интериорно студио.

Наемането на интериорно студио не означава, че не можете да се справите сами, или че вдигате ръце от изграждането на собствения си дом – точно обратното. Обръщането към специалисти показва, че търсите възможно най-добрия резултат, доверявайки се на техните опит и компетентно планиране, от дизайн до реализация. В настоящата статия избрахме 7 причини за наемането на интериорно студио, при следващото преобразяване на дома.

Ще видите дома си, преди работата да е започнала

7-prichini-da-naemete-interiorno-studio
Работата с опростени 3D програми, безплатни приложения или визуализатори може да даде само частична представа за вида на бъдещия дом. Проект, изготвен от екип от специалисти в различни области, може едновременно да ви даде както постижима визия, така и детайлни планове за нейната реализация. Залагането на изпълними интериорни решения в проектите е от първостепенна важност, по време на планирането. В противен случай, резултатът ще се разминава с изготвения проект. Ако желаете, интериорното студио може да изготви и интерактивна 3D разходка на всички помещения, включени в проекта. Разходката е незаменим инструмент за придобиване на представа освен за дизайн, то и за бъдещото разпределение и пространство в помещенията.

Интериорните студия работят в екип

7-prichini-da-naemete-interiorno-studio

Интериорните студия разполагат с екип от дипломирани професионалисти, които имат познания в множество дисциплини и безценен опит както в бранша, така и оперирайки на нашия пазар. Най-важният аспект, с който студията се отличават е миксът от компетенции, които предлагат на клиента и възможността да планират изпълнението на проекта още на фаза проектиране. Това е от първостепенна важност, защото няма да се изисква нанасянето на корекции по оформлението, преди да се премине към изпълнение. Предложения като прекрояване на помещения или премахване на стени първо се комуникират с архитектите в екипа. В зависимост от степента на трудност на поръчковите интериорни решения, изпълнението им първо се съгласува с инженерите или мебелистите, преди да се представят на клиента.

Дизайнерите внасят свеж поглед над интериора

7-prichini-da-naemete-interiorno-studio

В почти всички случаи, интериорните студия биват наети дълго след покупката на бъдещия дом. Независимо дали обектът е в етап на строеж, новопридобито старо строителство или настоящо жилище, клиентът винаги има изградена концепция или визия за интериорния проект. Дизайнерите задължително се вслушват в плана на клиента, но допринасят с външен поглед и неочаквани идеи към оформлението на проекта. Предложения като цялостно разместване на разпределението, обединяване на стаи или промяна на функцията на помещение рядко са сред плановете на клиентите. На пръв поглед смели и нестандартни предложения, могат да се окажат напълно постижими, ако архитектурно проектът ги позволява. Екип от дизайнери и архитекти би разполагал техническите познания за подобни промени и следователно би имал колективната увереност да предложи интериорната корекция.

Освен красив, интериорът ще бъде и функционален

7-prichini-da-naemete-interiorno-studio
Често подминаван аспект от планирането на дома е функционалността на крайния резултат. Прекаленото фокусиране над дизайна и дребни детайли оставя лесната използваемост на интериора на заден план. Дори в дома да е живяно без функционални промени с години, екипът на интериорното студио може да предложи алтернативно усвояване на пространството, съобразено с нормите и модерните разбирания. Важен елемент в планирането на интериора е вземане предвид начина на живот на собствениците и адаптиране на дома им към тях. Резултатът е интериор, отразяващ както предпочитанията и вижданията на живущите, така и динамиката на техното ежедневие.

Интериорните студия имат необходимите контакти, за да изпълнят проекта

7-prichini-da-naemete-interiorno-studio
Изпълнението на един интериорен проект изисква труда на голям набор от специалисти в различни сфери. За да реализира своите проекти, едно интериорно студио трябва както да разполага със специалисти, които да изготвят плановата част, така и с необходимата мрежа от доставчици и партньори, за нейното изпълнение. Колективният опит и високите изисквания за качество на студията спомагат за отсяването на подизпълнители. Заетостта на всички партньори се взема предвид, при калкулиране на срока за изпълнение, задавайки значително по-точни времеви рамки на проекта. Интериорно студио Esteta Design се ползва с пълния набор от партньори и доставчици на Esteta Interiori, което позволява с точност да координира доставките на материали и готови предложения.

Студията могат да проектират мебели по индивидуален дизайн

7-prichini-da-naemete-interiorno-studio
Не е тайна, че готовите мебели не са винаги най-доброто или най-точно пасващо решение, когато се изготвя цялостен интериорен проект. Често цветовете, размерите или монтажът влизат в разрез с идеята и дизайнерите се налага да проектират персонализирана алтернатива. Освен с голям набор от готови решения, студията могат да решават интериорните казуси, изготвяйки мебели по техен дизайн. Благодарение на голямото разнообразие от технологии, материали и изпълнители на пазара, всяка идея може да бъде реализирана, а специалистите от студията знаят какво и на кой могат да възложат за най-добър резултат.

С интериорно студио, всичко става едновременно и отведнъж

7-prichini-da-naemete-interiorno-studio
Историите за продължаващите с месеци ремонти са съвсем реални и могат да се случат на всеки, които се захване без план и без предварително организирани подизпълнители. Като част от своето планиране, интериорните студия предлагат времева рамка за изпълнение на проектите си, в която ясно са разписани различните етапи и дейности по реализацията. Времевият диапазон на отделните стъпки е съобразен със стандартното време, което изискват, базирано на колективния опит на студиото. Важна бележка, е че студиото разполага с реална информация за заетостта на доставчиците, партньорите и изпълнителите, което допринася за по-точното планиране във времето. Интериорното студио може да поеме цялата комуникация от изпълнението на проекта, разтоварвайки клиента от притеснения и разсейване с дребни задачи. Заложените в проекта предложения биват доставени или произведени, според одобрената спецификация и в етапа, предвиждащ техния монтаж.
7-prichini-da-naemete-interiorno-studio
Работата с интериорно студио означава, че промяната в дома ще бъде значителна, добре обмислена и изпълнима, а резултатът ще допринесе положително за вашето ежедневие и цялостно усещане за апартамента или къщата.