color-of-the-year-coral

Всичко около нас е цвят. А от своя страна цветовете имат влияние, което подсъзнателно се намества трайно в ежедневието ни и играе важна роля. Всички сфери на дизайна силно зависят от тенденциите в цветовете, затова експертите следят, съобразяват и прилагат на практика новостите, използвайки разнообразни методи.

Във време, когато светът е силно потопен в технологиите и често ни липсва социално взаимодействие, Pantone вижда необходимостта от прогнозиране на цвят, който да ни доближи до природата и да празнува човешката връзка. От 19 години институтът за цветове Pantone избира и обявява „цвят на годината“. По дози начин дизайн индустрията намира различна фокусна точка всяка година и осигурява палитра от тонове за работа и вдъхновение.

През 2019 година на трона в цветното кралство застава цвят жив корал. Той заема мястото на миналогодишния избраник – ултравиолетовия цвят. За новия цвят можем да кажем, че е обгръщащ с топлина и зареждащ с положителна емоция. Той е мек, носи уникално усещане за комфорт и свежест.

Корал и цветни акценти по стените

Декоративни керамични плочки за банята или кухнята са чудесна възможност да добавите коралов цвят в цялостната визия на дома Ви. А с тапети с коралови елементи стените ви ще допринесат за жизненост и свежест и ще създадат желан интерес.

Акцентите по стените са любими на интериорните дизайнери. Те могат да бъдат често променяни и така интериора да се движи в крак с последните и актуални тенденции.

Текстил

При текстилните елементи има най-голямо разнообразие и свобода за използване на цветове и комбинации. Отражение на корал в интериорния текстил можем да използваме под формата на възглавници, дамаски, завеси и завивки. Това ще Ви помогне да внесете новия цвят без да правите постоянни промени.

Дивани

Какво ще кажете за цял диван в цвят корал? Разбира се смело решение, но със сигурност ще добавите уют в хола с един коралов диван с меки закръглени форми.

Цветни мебели

През тази година можете да съчетаете тенденцията за винтидж мебелите в интериора със цвета на годината. Например шкаф с олющени ръбове в цвят корал, определено ще грабне вниманието на вашите гости.

На тавана

Няколко слоя коралова боя на тавана мигновено ще затоплят всяка стая. А в комбинация с месингови осветителни тела и аксесоари, стаята оживява.