Elektricheski_kornizi_Esteta_interiori_main-image

Електрическите корнизи, наричани още моторни или моторизирани корнизи набират все повече популярност през последните години. Тяхната гъвкавост и мултифункционалност ги отличават от повечето модернизирани версии на класически домашни аксесоари. Ел. корнизите се управляват от стенен ключ или с дистанционно, а някои модели могат да се контролират с мобилно устройство. Заради тази им възможност за сдвояване с мобилни и смарт технологии, моторизираните корнизи са и от първите попълнения в модерните смарт домове.

Добавка към smart домове

Възможността за контролиране на електрическите корнизи с дистанционно или мобилен телефон позволява и тяхното сдвояване с модерни технологии за управление на умни домове. С този тип системи например бихте могли да програмирате завесите да се отварят автоматично, когато влезете в дадена стая, по изгрев слънце или синхронно по команда. Честа настройка на моторизираните завеси е тяхното плавно отваряне, едновременно със сутрешния будилник. Мислейки в обратната посока, електрическите корнизи могат да спуснат всички завеси в дома след определен час или автоматично да закрият прозорците, след запалване на основното осветление.

Гъвкавост и ергономичност

Моторизираните корнизи позволяват изграждането на дълги до 10 метра релси със завеси, като не е задължително корнизите да са изработени в непрекъсната права линия. Възможно е адаптирането на релсите по ъглите и чупките на стените. За да направи завой под прав ъгъл, корнизът се нуждае от едва 20см радиус на завоя. Електрическите корнизи могат да направят и обратен завой, ако интериорът го изисква. Тази маневра изисква 50см радиус, но е напълно постижима. При монтаж на корнизите към окачен таван, моторите им могат да бъдат монтирани на обратно, оставяйки ги скрити от поглед. 

Преградни функции

Завесите от електрическите корнизи могат да се използват и като паравани, разделящи помещението на две с натискане на бутон. Големите и общи отворени пространства в дома са все по-често явление, а възможността за визуално отделяне на обособена част от помещението е удобство, с което малко домове могат да се похвалят. Моделите корнизи с вградено LED осветление ще се погрижат за уюта в преградената част, докато останалата част от дома може да остане напълно тъмна. Предлагаме употребата на black-out платове, за постигане на най-добър ефект при разделяне на помещение със завеси.

Разнообразие от моторизирани завеси

Принципът на работа на типовете електрически корнизи е сходен – безконтактно разгръщане или затваряне на завесите, но възможните методи варират. В зависимост от дебелината на плата, завесите могат да натежат значително, особено при силно плисираните кройки. Товаримостта на моделите електрически корнизи варира, но основните предложения могат да придвижват 50кг. (модел L) или 70кг. (модел М) пердета по релсите. Повече за техническите спецификации и цени за примерни конфигурации можете да намерите тук: Електрически корнизи

За изготвяне на персонална оферта, направа на оглед или консултация, моля не се колебайте да се свържете с нас на e- mail office@esteta.bg или използвайте бутона тук: