obshtestven-proekt-bubble-house-header
Bubble House Waffles се довериха на студио Esteta Design с функционалното преразпределение и освежаване визията на локацията им на ул. Граф Игнатиев 32, в София. Основните проблеми на обекта произлизат от неоптимизираното пространство и са подсилени от увеличения поток от клиенти.

Затруднено обслужване

Недостатъчно пространство за обслужване на клиенти и последващо изчакване за приготвяне на поръчки. Куриери за доставки и клиенти се налагаше да чакат на общо, тясно място, достъпно от една единствена, тясна врата.

Забавено приготвяне

Неудобното оформление и малко пространство в кухнята. Недостатъчно добро осветление в зоната за приготвяне. Всички аспекти от процеса на работа, обслужване на поръчки и почистване бяха видими от клиенти и минувачи.

Работен процес

Корекциите, необходими за оптимизацията на работния процес и освежаване на дизайна, започнаха с изместване на витрината и цялостно разместване на зоната за приготвяне.

Оптимизирана фасада

Фасада

Наличната и частично отваряща се дограма бе заменена с изцяло прибираща се встрани остъклена фасада. Така бе премахната пречката с разминаване на изчакващи и поръчващи клиенти с куриери, както и струпването на много хора на закрито.

Каса

Изнасяне на зоната за обслужване на клиенти максимално навън. Изместването на касата освободи ценно място, което да се усвои от кухнята. Това позволи и прикриване на капакът, водещ към сервизното помещение на обекта.

Вътрешно разпределение

Зониране

Визуално отделяне на зоната за приготвяне от видимата от клиенти част в обекта, чрез добавяне на параванна стена. Добавяне на допълнително LED осветление над обособените работни зони и цялостна подмяна на цвета на тавана.

Кухня

Преразпределение на зоните в кухнята, съобразено с процеса на приготвяне. Правилната подредба на уреди и добавяне на допълнително място за съхранение на продукти и заготовки оптимизира работата и значително ускорява обслужването.