interioren-dizain-proekt-na-apartament-blu

Интериорният проект Blu разглежда цялостното преобразуване на апартамент, запазвайки съществуващите корнизи и первази, както и функционалното му разпределение. Дизайнът на апартамента съчетава в себе си светли тонове и естествени материали, комбинирани с цветни акценти и картини.

Апартамент
София
95 кв.м
2 спални
2 бани
Съвременен стил

Всекидневна

Подовите настилки, стените и таванът в дневния тракт са максимално изчистени и различни от останалите помещение. Основната разлика се крие във финиша на заложените материали. Всекидневната помещава в себе си трапезария и частично отделен кабинет.

interioren-dizain-proekt-na-kabinet-blu

Кабинет

Кабинетът е разположен до прозорците, максимално възползвайки се от слънчевата светлина през деня. Частичното му отделение от всекидневната позволява известно усамотение по време на работа, но не и пълна изолация.

interioren-dizain-proekt-na-vsekidnevna-blu

Трапезария

Трапезарията се намира непосредствено срещу кабинета и точно до входа на кухнята. Отново разчита на слънчевата светлина през деня, а вечер на дизайнерска висяща лампа, в тон с мебелите. Трапезната маса е модел на италианската марка Midj.

Кухня

Кухнята от интериорен проект Blu поставя функцията и минималистичния стил преди всичко. В дизайна ѝ няма излишни елементи, потенциално пречкащи се декорации или открити рафтове. Всичко в кухнята е скрито зад матовите бели фронтове, оставяйки голямо свободно пространство в помещението.

Спалня

Спалнята изпъква от останалата част от апартамента с нестандартната си комбинация от цветове и материали. Картините около леглото са допълнитени с голям стенен частовник от дизайнерските предложения на испанския производител, Nomon.

Детска стая

Дизайнът на тийнейджърската стая използва максимално площта, с помощна на корпусна мебел, артистично приспособена към оформлението на стаята.  Светлите тонове на стените и подовите настилки са комбинирани с контрастиращи цветове при шкафовете, създавайки хармонична и приветлива атмосфера.

Баня

Стилната си визия банята дължи на комбинацията на зелени фронтове на шкафовете с гранитогрес с каменна визия в контрастиращи два тона. Банята е допълнително декорирана с висяща лампа пред стенното огледало.

Коридор

Коридорът посреща с контрастен микс от естествени материали. Пространството е максимално оползотворено с поръчкови гардероб и открита етажерка по цялата дължина на помещението. Непосредствено срещу входната врата, портмантоно в коридора отново посреща с изкуство. Употребата на изцяло стъклена конзолна маса спомага фокуса да остане изцяло на картината.

Натиснете върху изображението, за да го увеличите.

ТОалетна

interioren-dizain-proekt-na-toaletna-interioren-proekt-blu

Малката тоалетна към всекидневната е изпълнена в сходен стил, с този на банята. Основна разлика, е че ярко зеленият цвят на шкафовете е заменен с тъмно син. Акцентът на висяща лампа пред огледалото присъства и тук.

Използвани материали: