a-interioren-proekt-na-apartament-cienna-esteta-design-header
Интериорен проект Cienna стилно преплита неокласически стил с модерен минимализъм. В проекта основно е заложено на плътни цветове, производни на сиво и бяло, а дизайна на стенните облицовки идва от умелата употреба на фризове и декоративни первази. Контрастирайки със светлите стени, подовете във всички помещения са покрити с масивен паркет.
Апартамент
София
56 кв.м
1 спалня
1 баня
Неокласически стил

Всекидневна

Дневният тракт обединява в себе си кухня, трапезария и ниско сядане. Помещението е разделено на отделни зони, чрез добавяне на син акцент, който обединява срещуположни стени, минавайки по тавана. Основната част от мебелите е разположена от едната страна на стаята, а отсрещната помещава само библиотека, открояваща се на фона на тъмно сивата декоративна мазилка.

Кухня

Кухнята е изпълнена с изцяло бели фронтове, съчетани с плот и гръб с бетонна текстура. Шкафовете са максимално изчистени, без дръжки, декоративни или релефни елементи, което позволява кухнята да се впише в помещението, без да изпъква прекалено. Вграденото LED осветление под горния ред шкафове и стратегически разположени луни в окачения таван се грижат всеки сантиметър от кухнята да е перфектно осветен. Кухнята е с П-образна форма, което я отделя визуално от трапезната маса с малък бар.

Близък кадър на текстурата от гърба на кухнята

спалня

Спалнята стилово продължава линията на апартамента, като фино преплита первази и фризове в бяло с декоративна мазилка и масивен паркет. Синият акцент от всекидневната се среща и тук, този път продължаващ силуета на таблата на леглото. Стереотипните настолни лампи върху нощните шкафчета са заменени с висящи, което позволява тяхното насочване към леглото или окаченото бюро до прозореца.

Баня

Банята впечатлява с овално огледало с бяла LED подсветка, окачено на цветна стена с декоративни плочки с метална текстура. Същите плочки изграждат вътрешността на душ кабината, с което я отделят визуално от останалата част от банята. Дизайнерските лира и висяща лампа добавят стил и функция в помещението, превръщайки се в основен акцент.

Коридор

Коридорът посреща с кръгло огледало с топла LED светлина, разположено върху декоративни ламели, прорязващи декоративната мазилка на стената. Малък набор от закачалки за гости са раположени непосредствено до вратата. Вградените гардероби и стенни панели са изпълнени в бял цвят, на чийто фон изпъква масивният паркет в коридора.