В дизайна на интериорен проект Serena са използвани естествени материали и натурални тонове, поднесени в класически стил с модерен привкус. Проектът планира цялостното преобразяване на двуетажна къща с двор, оставяйки големи отворени пространства и силно наблягайки на хармонията с природата. Земните тонове на мрамора и дървото, срещани във всички помещения, поддържат връзката с екстериора на жилището.

Къща
София
200 кв.м
3 спални
4 бани
Стил: еклектика

360° визуализация на всекидневната

Вход на къщата

Къщата посреща с обширно стълбище с големи огледала и стилна комбинация от интериорно осветление. Преобладаващо бялото пространство с мраморен десен е прорязано от контрастиращи дървесни текстури. Тук се намира и стълбището към втори етаж. Със стъпала си с подсветка и гранитогрес в тон със стенните облицовки, стълбището отлично се вписва в интериора, но в никакъв случай не остава незабелязано.

Всекидневна и кът за отдих

Дневният тракт е разделен на два основни къта за отдих и трапезария с кухня. Срещу входа на помещението се намира зона с ниско сядане, ориентирана към телевизора. Стаята е разделена от параванна библиотека без гръб. От другата ѝ страна е разположен втори кът за тих релакс, ориентиран към камината. Непосредствено след него започва трапезарията, последвана от кухнята.

Трапезария и кухня

Трапезарията се отличава както функционално, така и стиливо от останалата част от помещението. Тук място си намират хромирани повърхности, контрастиращи цветове и дръзки форми. Кухнята включва както класически дизайн на фронтовете, така и модерно оформление на бара, обединявайки модернизъм и класически линии.

Родителска спалня и гардеробна

Основни теми при изпълнението на спалнята са пространството и простора. Големите прозорци са оставени без мебели и аксесоари в близост, скосеният таван е оставен непокътнат, а гардеробът е с полупрозрачни врати, пропускащи светлината от вътрешното му осветление. Естествените материали, използвани в целия проект, преобладават и тук.

Родителска баня

Банята към спалнята очарова с комбинацията си  от материали и дизайнерска визия. Банята включва просторна душ кабина и свободно стояща вана. Стените са аранжирани с шкафове и аксесоари, а основният шкаф под мивката заема цялата дължина на банята. Безспорно най-впечатляващият аспект на банята е голямата група от отгледала, от край до край помещението.

Кабинет

Къщата включва и просторен кабинет, който освен за срещи се използва и като хоби стая. Стаята включва обособен кът с ниско сядане, ориентиран към висока витрина за колекцията от китари на собствениците.

Стая за гости

Гостната включва всичко необходимо, за да се почувстват гостите на семейството като у дома си. Стаята разполага с прилежаща баня, гарантирайки усамотение на посетителите.

Малка баня към стаята за гости

Малката баня, прилежаща към кабинета, е изпълнена в същите контрастиращи и натурални материали. Тя посреща гостите със стилна аранжировка от две стенни огледала.

Бани на първи етаж

Баня към коридор
Баня към всекидневна

Баня, прилежаща към гардеробната. Натуралните материали и философията за големи, отворени пространства присъства и тук.

Варианти за оформление на всекидневната

Примерни варианти за изпълнение на ниското сядане във всекидневната: