interioren-proekt-na-apartament-v-moderen stil-triton-banner
Интериорен проект Triton преобразява слънчев апартамент в съвременен стил. Основната философия, присъстваща в оформлението и аранжирането на проекта, е оставянето на свободни пространства, подчертавайки усещането за свобода и простор. Заложено е на естествени текстури като дърво и камък, комбинирани с дизайнерски предложения от известни италиански марки.
Апартамент
155 кв.м
София
2 спални
2 бани
Съвременен стил

Всекидневна

Център на вниманието във всекидневната от проекта е големият П-образен диван, изработен от модулна система от Gala Collezione. Диванът е ориентиран с гръб към кухнята и трапезарията, за да може напълно да се възползва от насрещните си стени. Те от своя страна са изпълнени с поръчкови шкафове, редуващи витрини, открити етажерки с LED подсветка и плътни фронтове. Директно над холната маса са окачени дизайнерски осветителни тела.

Алтернативно оформление на всекидневната

Алтернативното цветово оформление на апартамента предлага значително по-светъл интериор и малко по-различно оформление на преградните стени, водещи към кухнята и трапезарията. В крайна сметка, клиентът избра дизайна от Вариант 2.

3D разходка из Вариант 1 на всекидневната

Работата по Вариант 1 беше в напреднал стадий и дори бе изготвена 3D разходка на всекидневната с кухнята и трапезарията, за да може нагледно да се видят ключовите разлики между двете предложения.

Домашен офис

Домашният офис е сгушен до прозорците на всекидневната. Умишлено не е отделен от помещението, за да не изолира работещият от домашната атмосфера. Мебелите са изработени в тон с останалите шкафове в помещението и осигуряват достатъчно място за съхранение на документи и пособия. За допълнително осветление е добавен фин лампион, надвесващ се над бюрото.

Кухня с трапезария

Кухнята от интериорен проект Triton обединява в себе си голям кухненски остров с бар и трапезна маса с 8 стола.

Основният акцент в кухнята отново са сивите тонове, примесени с естествени текстури като дърво и камък. През деня трапезната маса се наслаждава на естествена светлина, а вечер за осветяването си, трапезарията разчита на дизайнерски осветителни тела. Кухненският остров в осветен от висяща етажерка с вградено LED осветление.

Спалня

Уютната спалня е изпълнена в меки нюанси сивото и бежовото, които от своя страна са комбинирани с тъмен масивен паркет. Традиционните настолни лампи са заменени с висящи, дизайнерски осветителни тела, за да освободят пространство на нощните шкафчета. Тапицираното легло и стената зад него са изработени от една и съща тапицерия, придавайки завършен вид на цялата стая.

Бани

Основна баня
Банята към родителската спалня впечатлява с минималистичния си дизайн и функционално разпределение. Предвиден за използване от двама души едновременно, шкафът в банята помещава две отделни мивки със смесители. Голямото огледало е осветено от вграден LED, както и от допълнителни висящи лампи, разположени в двата му края.
Втора баня
По-малката баня от проекта посреща със стилна комбинация от каменни и дървесни текстури. Санитарията, смесителите, лирата и аксесоарите са изпълнени в черен цвят, с което изпъкват на фона на пода и стените. Като акцент на банята, стената зад тоалетната е изработена в декоративна мозайка в тъмно син цвят с жълти елементи.

Младежка стая

В младежката стая на почит са реда и спокойствието, подчертани от употребата на светли тонове и изчистени мебели. Белите фронтове на мебелите са комбинирани със сиви корпуси, а цялата композиция е балансирана с контрастиращ естествен паркет. Представяме и алтернативно цветово оформление на младежката стая:

Мокро помещение

Интериорен проект Triton разполага с още една стая, която е превърната в мокро помещение, изпълняващо и ролята на склад. Стаята е достатъчно просторна, за да може в нея да се разположи малък диван и телевизор, превръщайки я в симпатично кътче за отдих и откъсване от всички. Стените в помещението са покрити с изчистени, светли шкафове, които едновременно предлагат голямо място за съхранение и запазват изчистения вид на стаята.

Коридор и антре

Коридорите на апартамента посрещат със стилна комбинация на цветове и текстури в сивата гама. Тоалетката при входната врата грабва вниманието с голямото си, високо от пода до тавана, огледало и висящите лампи над шкафовете. За осветлението на всички коридори се грижат вградени в тавана лайсни с насочени осветителни тела.