interioren-dizain-proekt-na-luksozna-kashta-vsekidnevna
Интериорен проект Lex се заема с цялостното прекрояване и преобразяване на триетажна къща до София. Изготвен в Luxury стил, проектът включва всички помещения в къщата, превръщайки ги в истинско творение на изкуството.
Къща
София
600 кв.м
3 спални
4 бани
Luxury стил

Всекидневна

Всекидневната впечатлява посетителите с изкусно подбраната комбинация от произведения на изкуството и подчертаващи ги осветление и материали. Основното ниско сядане е изпълнено с модулен диван от италианската марка Bonaldo. Стенните шкафове и панели са изработени по поръчка.

Трапезария

Големите отворени пространства в къщата позволяват залагането на неразтегателна трапезна маса за 10 човека. Масата и столовете са произведени в Италия. Стенните шкафове отново са изработени по поръчка и следват линията на тези от всекидневната.

Кухня

Кухнята от проекта мигновено прави впечатление с големите си отворени пространства и покрити с остъклени шкафове стени. Стенните шкафове включват вградено LED осветление зад матираните си стъкла.

Просторното помещение позволява добавянето на кухненски остров директно по средата, без това да възпрепятства работата в кухнята. Дизайнерски висящи лампи са добавени над бара, придаващи му отличителен вид и създаващи по-скоро усещане за отделно сепаре в заведение, от колкото за кухненска мебел.

Кухнята е изпълнена в стилна комбинация от бели фронтове и камък, умело съчетана с бар и паркет от масивна дървесина.

Спалня

На почит в спалнята отново са светлината и лукса. Стената зад спалнята е покрита с микс от тапицирани панели и огледала, едновременно придавайки усещане за уют и отразявайки естествената светлина. Голямото огледало, встрани от леглото, представлява врата към просторна гардеробна.

Гардеробна

Стилната гардеробна от проекта посреща с остъклени гардероби и шкафове за обувки. Всеки рафт разполага със собствена LED подстветка, излагайки на показ съдържанието си, като в луксозен магазин. Гардеробната е завършена с тоалетка до прозореца, отново разчитаща на естествената светлина.

Основна баня

Впечатляващата баня от проекта грабва посетителите си с покритите с огледала стени и стилна комбинация от текстури и материали. Банята е достатъчно голяма, за да побере както душ, така и вана, а зад тях са заложени два големи прозореца с изглед към градината. Разбира се, прозорците са с щори.

Кабинет

Стилният домашен офис от проекта впечатлява с дизайнерската си визия и умелата употреба на естествени материали. Стенните облицовки на помещението комбинират различни равнини и текстури с вградено осветление. Безспорно перлата на кабинета е дизайнерското бюро Nazdaq Keramik от италианската марка Cattelan Italia. С италиански произход са и офис столовете, меката мебел и помощната масичка.

 

Nazdak Keramik, by Cattelan Italia:

стая за гости

Гостната на къща Lex посреща посетителите с тапицирани стени, комбинирани с огледала от пода до тавана. Мигновено грабващ вниманието е дизайнерският полюлей по средата на стаята. Присъщо за помещенията от проекта, стаята за гости е декорирана с произведения на изкуството .

младежка стая

Младежката стая от проекта е превърната в геймърска мечта. Вдъхновени от ретро игрите, но пречупени през призмата на модерните технологии, декоративните детайли в стаята опасват стените и тавана, стилно подчертани от вградено LED осветление.

Баня за гости

Банята се намира непосредствено до стаята за гости и кореспондира цветово с нея. Заложено е на контрастиращи натурални тонове, които разделят функционално помещението на две. Заложено е градено LED осветление из цялата баня.

Втора баня

Втората баня е прилежаща към младежката стая. Вградените в стената рафтове и огледалото са декорирани с LED осветление. Душ пространството помещава свободностояща вана и душ, отделени цветово с различен цвят гранитогрес.

Предверие и коридор, ет. 1

Главният вход на проект на къща Lex посреща гостите с остъклено преддверие, което ги отвежда към стълбището и асансьора. Стенните облицовки са с метална текстура, примесени с тесни огледала от пода до тавана. Встрани от стълбището се намира малка гардеробна.

коридор, ет. 2

Площадката пред асансьора на втори етаж прераства в коридор с малък кът за отдих, водещ до основната спалня, стаята за гости и младежката стая. Непосредствено до главната спалня е разположена тоалетка с голямо огледало, монтирано върху дизайнерски изпълнената стена.

Малка баня

Малката баня е разположена на първи етаж. Тя включва всичко необходимо и визуално не отстъпва по нищо на останалите бани в къщата. Прилежаща към дневния тракт, тя основно се използва от гости на къщата, за чиито удобство и комфорт се грижат високите до тавана огледала.