Esteta_Interiori_obzavejdane_za_bania_2019

Чудесен начин да отпразнуваме началото на новата година е с малки реновации, които несъмнено ще бъдат забелязани. Преди да започнете да планирате, помислете за пространствата, които използвате най-много. Да, банята е функционално място, но това не означава, че не може да се направи с изявителен дизайн. Обърнете внимание на тези идеи от нашите дизайнери по отношение на тенденциите в банята, които си заслужават вниманието през 2019 година.

Често концепцията за оформлението на банята е свързана с цялостния дизайн на жилищното пространство, а стилът му определя от пълната визуална идея. Има и разнообразни тенденции в дизайна на банята, когато става дума за минималистичния дизайн за баня в малки градски жилища или за луксозни големи къщи с вани, както и за  просторни душовете и пространства с джакузи.


Модерен дизайн на банята

Въпреки разнообразието по темата едно нещо е сигурно – големите имена на международната дизайнерска сцена работят върху колекциите за баня, създават и сътрудничат с производители за създаването на голямо разнообразие от душ и уреди за баня. Това идва да покаже важността на темата – тенденциите в дизайна на банята са силни и повлияни от глобалното развитие, както всеки друг аспект на движенията в интериорния дизайн.

Жилищата стават все по-хибридни. Частните жилища се движат все повече към дизайна и функционалността на мансардно студио. Разделянето на пространства по обособени функции вече не е жизнеспособно. Функциите се припокриват, както и хората съчетават работата с личния си живот. Всичко се слива и засяга както жилищните, така и гостоприемните сцени.


Заложете на златото

Тази година заложете на златото в банята. Дали ще бъде присъства в аксесоар, огледало, мивка или душ, бъдете сигурни, че то ще представлява един страхотен акцент. Съчетанието на злато с бели плочки или мрамор доказано изглежда страхотно, а баня ще остави дълготраен спомен


Изберете Класицизмът 

Акцентът тук е върху изтънчената елегантност, придружена с луксозни функции и балансирани пропорции. Класически подбор на красиви форми и меки, елегантни цветове, които хармонично да завършат мечтаната визия на банята. Придайте усещане за величие, добавяйки спиращ дъха елемент като драстично контрастираща подова мозайка или огромно огледало. И двата акцента изглеждат впечатляващо в ренесансов стил. 


Откроете се с огледалото си

Впечатляващо голямото огледало може да не е за всеки или за всяка баня, но наличието му само по себе си отправя неоспоримо изявление за стил и класа, допринасяйки в същото време към персоналното и уникално усещане на дома.


Направете акцент със сладникав цвят 

Включете тази тенденция в банята си с цветни плочки. Те могат да бъдат флорални или ретро геометрия в ярък цвят. Ако не желаете нещо толкова ярко, бледо розово е много актуален цвят, който предлага нежен контраст с традиционните неутрални цветове, които се избират за интериора в банята.